PERS MEDEDELING

 

200 BOOT EIGENAARS WORDEN UIT DE MARINA CLUB GEZET

 

“Families riskeren huisloos te worden en persoonlijk faillisement”

 

Twee weken na het ontvangen van een evictie bevel om de Discovery Bay Marina Club te verlaten tegen het einde van het jaar, kijken de honderden boot eigenaars een onzekere toekomst te gemoet. Ze wachten nog steeds op antwoord van de uitbaters van de club om te zien waar ze naar toe moeten verhuizen met hun boten en wanneer ze potentieel terug zouden kunnen komen.

 

Ze ontvingen net nog een bevel van Hong Kong Resorts International (HKRI) om de Marina te verlaten voor 31 December 2018 of ze riskeren boetes en legale actie. HKRI heft hen desondanks nog steeds niet geantwoord op de vragen die al de eigenaars hadden ivm de verhuizing.

 

De 4 maanden opzeg komt na jaren van een gebrek aan transparantie bij HKRI over de toekomst van de Marina na 2018. Tien jaar geleden heeft HKRI al de lidmaatschappen geconsolideerd end de vervaldatums afgesteld op December 2018.

 

Het grootste problem dat de eigenaars op dit ogenblik hebben is dat er in Hong Kong geen altenatieve aanlegplaatsen zijn waar faciliteiten zoals vers water and stroom aanwezig zijn. Het enige alternatief blijkt een “typhoon schuiling” te zijn naast een gevangenis, waar de boot eigenaars zelf een ankerblok zullen moeten leggen. Dit eilandje heeft geen pendel bootjes, winkels en er zijn ook geen transport middelen voorzien om op het vaste land te geraken. Dit houdt in dat the boot eigenaars zelf ergens anders zullen moeten gaan wonen.

 

Een van de boot eigenaars vertelde ons:

 

Sinds verscheidene jaren is het onmogelijk geworden om voor onze toekomst plannen te maken, daar HKRI geweigerd heeft haar plannen voor de Marina met ons te delen. Door hun misleiden, lieten ze ons geloven dat na het vervallen van de lidmaatschappen een nieuwe oplossing / vervanging zou worden aangeboden. Deze eenzijdige aktie komt als een slag in het gelaat en heeft reeds tot zeer veel stress en problemen geleidt in de Marina Club communiteit.

 

Vele families zijn bedreigt door een financiele ramp, hun investering in een huisboot wordt waardeloos en ze zullen op zoek moeten gaan naar alternatieve oplossingen . Gedurende de laaste paar jaar hebben we probeerd met HKRI aan de tafel te zitten om een produktief gesprek te hebben over de toekomst, maar ze hebben dit tot vandaag nog steeds geweigerd. Na jaren van het betalen van dure lidgelden willen we enkel dat ze ons vertellen hoe en waar we verder moeten.

 

Spijtig genoeg blijkt hun stilte te beamen dat hier nogmaals big-business strafloos op de gewone burger kan trappen.

 

Achtergrond:

 

Honderden families leven al meer dan 30 jaar in de Discovery bay Marina en werden initieel door HKRI een mooi plaatje verkocht om te investeren in huis-boten als een alternatieve en luxueuze levensstijl. Verschillende van de grotere boten zijn specifiek gebouwd en uitgerust om in deze Marina club te liggen en beschikken over slaap- en badkamers, wifi , stromend water en stroom.  

Eigenaars hebben veel geinvesteerd in hun nieuwe “thuis” en moesten daar bovenop nog een duur lid maatschap aanschaffen.

Gezien de boten speciaal gemaakt zijn om als woon boten te funktioneren , zijn ze buiten een marina club vrij waardeloos en echt niet gemaakt om lange afstanden mee te varen. Daardoor bevinden vele eigenaars zich voor een financiele ramp daar ze de leningen niet kunnen af betalen bij een mogelijke verkoop.

 

Discovery bay is een woon gebied dat door een prive bedrijf (HKRI) uitgebaat wordt en bevindt zich in Hong Kong op Lantau eiland. Het was origineel ontwikkeld al een vakantie-resort.

 

 

De boot eigenaars komen van over de hele wereld en zijn bereid om geinterviewed te worden.

 

Pers contacten:

 

Henry Moreno : dario540@yahoo.fr  +852 9087 8927

Sarah Passmore sarahpassmore@yahoo.com +44(0)7718258809

https://www.saveourmarina.com/